Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім закликає не зволікати з обговоренням договору зі СНО


Сенат Конгресу США проголосував за початок дебатів щодо російсько-американського договору про скорочення наступальних озброєнь (СНО).

Раніше в середу Адміністація Білого дому у своїй заяві закликала Конгрес не затягувати обговорення договору щодо СНО і ратифікувати його до різдвяних канікул.

У заяві також висловлюється обурення поведінкою сенатора-республіканця Демінта, який зажадав «12 годин для читання тексту договору, врученого кожному члену Сенату і широкій публіці вісім місяців тому».

У заяві зазначається, що договір «обговорювався на 20 сенатських слуханнях, по ньому було поставлено близько 1000 питань, його підтримали президент Джордж Буш-старший, всі нині живі держсекретарі-республіканці, союзники по НАТО та військові керівники США. Кожна хвилина, витрачена на читання СНО-3 в Сенаті, збільшить час, протягом якого ми позбавлені можливості вести перевірку російського ядерного арсеналу», – мовиться в заяві Білого дому.

Цей договір був підписаний в квітні 2010 року президентами Росії і США у Празі. Відповідно до документу, кількість ядерних боєголовок має бути зменшена до 1550 з кожного боку.

Російська Держдума раніше заявила, що затвердить документ лише після того, як його схвалить сенат США.
XS
SM
MD
LG