Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Москві розглядає позов соратника Путіна проти опозиціонера Нємцова


Замоскворецький суд Москви розпочав сьогодні розглядати по
суті позов про захист честі і гідності, поданий підприємцем Геннадієм Тимченком до співавторів доповіді «Путін.Ітогі» – Бориса Нємцова і Володимира Мілова.

Тимченко вимагає, щоб співголови нещодавно створеної «Партії народної свободи» спростували низку тверджень доповіді і виплатили йому 300 тисяч рублів компенсації.

У доповіді, зокрема, стверджується, що Тимченко є другом Володимира Путіна і використовує свої відносини з прем’єром для розвитку бізнесу.

Напередодні опозиційні російські політики Борис Нємцов, Володимир Мілов і Володимир Рижков оголосили, що мають намір подати до суду на прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна – у зв’язку з його висловлюваннями на їхню адресу.

У ході «прямої лінії» з громадянами Росії в четвер Путін, зокрема, заявив, що опозиція хоче «грошей і влади» і, згадавши Нємцова, Рижкова і Мілова, фактично звинуватив їх у крадіжці грошей із державної скарбниці в 90-х роках минулого століття.

В інтерв’ю Радіо Свобода Борис Нємцов назвав ці заяви прем’єра «стовідсотковим наклепом» і, в свою чергу, зазначив, що в роки перебування Путіна на посадах президента і глави уряду Росія «скотилася до африканського рівня корупції».
XS
SM
MD
LG