Доступність посилання

ТОП новини

Промисловці та підприємці радять уряду менше позичати


Сьогоднішній темп зростання економічних показників недостатній для подолання наслідків кризи. Про це на засіданні Українського союзу промисловців і підприємців, який відбувся сьогодні в Києві, заявив його голова Анатолій Кінах.

«Економіка України за 11 місяців цього року демонструє темп зростання до 5% ВВП і близько 11% – зростання промвиробництва. Беручи до уваги, що попередній 2009 року був закінчений з найгіршим в Європі ВВП – мінус 15%, а промвиробництво – мінус 22%, ви розумієте, що такі темпи для нашої держави явно недостатні. Нам треба буде мінімум 2-3 роки, щоб вийти тільки на рівень 2007 року», – заявив він.

На думку голови УСПП, за таких умов завдання влади полягає в тому, щоб створити умови для більш швидкого і динамічного зростання економіки.

Також Анатолій Кінах висловив занепокоєння з приводу зростання витрат на обслуговування державного боргу. За його словами, державний борг України станом на жовтень становить 51 мільярд доларів. За цей рік він зріс порівняно з 1 січня 2010 року на 28%. В тому числі внутрішній борг зріс на 48% і зовнішній – на 27%.

«Це ті темпи, які створюють величезні ризики для України», – зазначив він. За словами Анатолія Кінаха, таку політику уряду треба однозначно змінювати, «інакше ми дуже далеко зайдемо».

Згідно з проектом держбюджету-2011 уряд планує залучити у 2011 році 43 мільярдів гривень зовнішніх і 48,6 мільярдів внутрішніх позик.
XS
SM
MD
LG