Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку побили дружину обраного колективом ректора ДонНУ


У Донецьку, біля свого будинку, невідомі жорстоко побили бухгалтера Донецького національного університету Тетяну Лев, дружину обраного колективом ДонНУ, але не затвердженого міністерством освіти ректора Юрія Лисенка.

«Це тобі за чоловіка!», – кричали невідомі.

«Напали на мене вчора, о пів на дев’яту. Син привіз мене додому, до під’їзду, від’їхав. Потім мене покликав якийсь молодий чоловік... Їх було двоє. Били по голові, збив мене з ніг... Зафіксований струс мозку в лікалірні імені Калініна... Дослівно вони нам кричали: «Це тобі, суко, за чоловіка!». Я вам кажу, як є, я ніколи не вживаю таких слів!», – розповіла Радіо Свобода Тетяна Лев.

А напередодні, якраз після повторного обшуку робочого кабінету бухгалтера, за словами Тетяни Лев, «вночі розбили пляшкою вікно в мій кабінет. Пляшка не розбилась, але розбилось скло, скляний пакет.
Викликали міліцію, щоб вилучити цю пляшку...», – сказала постраждала.

«Ми будемо звертись до преси, до громадськості, щоб нас захистили! Те, що діється, – це жахливо!», – сказав інтернет-виданню «Остров» Юрій Лисенко, який 10 грудня виграв вибори ректора ДоННУ.

На думку колишнього ректора ДонНУ Володимира Шевченка, кримінальна справа, яку порушила прокуратура за фактами фінансових зловживань в університеті, обшуки в помешканні і кабінеті дружини Лисенка, яка працює бухгалтером, все це робиться для того, щоб залякати Юрія Лисенка і змусити його відмовитись від посади ректора на користь виконувача обов’язків Петра Єгорова. Натомість, у прокуратурі області відкидають ці закиди.

«Жодний із кандидатів на посаду ректора не мав відношення до господарської діяльності університету за той період, що перевіряється. Не шукайте зв’язку між виборами ректора і діями правоохоронців», – сказав Радіо Свобода речник облпрокуратури Павло Зоря, повідомляє кореспондент Радіо Свобода Ольга Доровських.
XS
SM
MD
LG