Доступність посилання

ТОП новини

Луценко вважає, що його намагаються «прив’язати» до отруєння Ющенка


Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко стверджує, що органи прокуратури, крім обвинувачень у начебто заволодінні державними коштами, ще намагаються «прив’язати» його до справи про отруєння Віктора Ющенка.

Про це він заявив в інтерв’ю тижневику «Дзеркало тижня».
На уточнююче питання, «яким чином?», Луценко пояснив, що він давав підписку про нерозголошення.

Водночас, коментуючи нещодавню заяву одного із посадовців Генеральної прокуратури про те, що у прокуратури до нього є низка питань, Луценко сказав: «У них там цілий конкурс абсурду проходив. Серед варіантів є ще нібито незаконне проведення двох святкувань Дня міліції, у 2008-му і 2009-му роках».

У контексті останьої тези він пояснив, що це питання стосується сфери бухобліку.

13 грудня Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України завершило досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишніх міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та співробітника цього міністерства Леоніда Приступлюка.

Луценку пред`явили остаточне обвинувачення у вчиненні злочинів – заволодіния державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки та інші.

Сам Луценко заявив, що влада висунула йому «абсурдні звинувачення» з метою залякати інших опозиційних політиків.
XS
SM
MD
LG