Доступність посилання

ТОП новини

Український митець отримав міжнародну премію


Український митець Стас Волязловський став переможцем міжнародного конкурсу живопису й отримав премію імені Казимира Малевича – визначного митця початку ХХ століття, засновника стилю супретизму, поляка, народженого у Києві. Волязловський отримав грошову винагороду у розмірі 13 тисяч євро та тримісячну резиденцію (стажування) у польському Центрі сучасного мистецтва «Уяздовський Замок» (Варшава).

Премію імені Малевича заснував польський уряд за підтримки міжнародних мистецьких фундацій у 2008 році з нагоди 130-річчя від дня народження митця. Премією нагороджують молодих українських митців, які отримали визнання і в Україні, і на міжнародній арені.

До складу журі конкурсу входять відомі мистецтвознавці та куратори з України, Польщі, Німеччини, інших країн ЄС.

На цьогорічний конкурс кандидатуру Стаса Волязловського висунули Херсонський міський центр молодіжних ініціатив, українська Фундація «Культурний проект» та німецький Фонд підтримки мистецтва. Голова журі – директор Польського інституту у Києві Ярослав Годун – повідомив, що конкурс «символізує нерозривність поколінь митців та сприяє розвиткові сучасного мистецтва України, Польщі, цілого світу».
XS
SM
MD
LG