Доступність посилання

ТОП новини

Литвин просить Генпрокурора надати інформацію про бійку в Раді


Голова Верховної Ради Володимир Литвин направив листа Генеральному прокуророві Віктору Пшонці з проханням надати інформацію щодо бійки в парламенті 16 грудня.

«Я направив листа Генеральному прокурору з проханням надати відповідну інформацію, щоб побачили і керівники фракцій, і депутати», – повідомив Литвин на ранковому засіданні парламенту, відповідаючи на вимоги представників фракцій «БЮТ-«Батьківщина» і НУНС негайно викликати Генпрокурора до парламенту для звіту з приводу цього інциденту.

«Немає заперечень, щоб сказати все начистоту», – сказав спікер.

Генеральна прокуратура 15 грудня порушила кримінальну справу проти лідера партії «Батьківщина», екс-прем’єра Юлії Тимошенко за звинуваченням у нецільовому використанні коштів із продажу квот на викиди парникових газів.

Наступного дня депутати фракції «БЮТ-«Батьківщина» заблокували трибуну парламенту з вимогою припинити політичні переслідування Тимошенко. Засідання Верховної Ради не проводилося, а ввечері почалася бійка депутатів фракцій Партії регіонів і БЮТу, внаслідок якої кілька б'ютівців потрапили до лікарні.
XS
SM
MD
LG