Доступність посилання

ТОП новини

Депутати БЮТ і НУНС пішли із зали парламенту


Народні депутати – члени фракції «БЮТ-«Батьківщина» і майже усі представники фракції НУНС залишили сесійну залу Верховної Ради.

Більшість представників цих фракцій вийшли із залу після того, як голова парламенту Володимир Литвин поінформував депутатів про результати засідання погоджувальної ради.

За словами спікера, на засіданні не вдалося досягти компромісного рішення щодо заслуховування інформації Генеральної прокуратури про бійку, що сталася в сесійному залі 16 грудня. Він запропонував фракціям розглянути можливість заслуховування цієї інформації на засіданні 22 грудня.

«Я пропоную нормальний цивілізований вихід: після консультацій у фракціях кожна фракція заявляє про свою позицію, і якщо ми продовжуємо роботу, це питання ставиться на голосування для того, щоб це було рішення Верховної Ради. Якщо ні, то завтра знову повернемося до розгляду цього питання. Я розумію, що в цьому ніхто не зацікавлений. Я прошу, шановні колеги, давайте зробимо назустріч один одному по одному кроку, по півкроку», – сказав Литвин.

Після цих слів спікера представники БЮТ і НУНС вийшли із сесійного залу для обговорення подальшої стратегії своєї поведінки. Опозиційні депутати знову озвучили свої вимоги. Зокрема, за словами члена фракції НУНС Анатолія Матвієнка, у Верховній Раді має виступити генеральний прокурор Віктор Пшонка з інформацією щодо подій 16 грудня. «В іншому випадку ми надалі не маємо можливості брати участь у засіданнях Верховної Ради», – сказав він.

Як наголосив лідер фракції «БЮТ-«Батьківщина» Іван Кириленко, фракція має три позиції і не збирається від них відступатися: інформація генерального прокурора, припинення кримінальних переслідувань опозиції та ухвалення в цілому закону про опозицію.
XS
SM
MD
LG