Доступність посилання

ТОП новини

Депутати вирішили послухати ГПУ про бійку 16 грудня в вівторок


Завтра народні депутати заслухають інформацію Генеральної прокуратури щодо оцінки останніх конфліктних подій у Верховній Раді України. За таке рішення проголосували 300 депутатів за мінімально необхідних 226.

Фракція БЮТ-«Батьківщина» не голосувала – її депутати відсутні у сесійній залі.

Голова парламенту Володимир Литвин зауважив, що інформація Генпрокуратури буде заслухана після виступів народних депутатів (зазвичай по середах депутати виступають протягом півгодини).

За словами спікера, 20 хвилин буде відведено для інформації і 20 хвилин – для відповідей на запитання народних депутатів.

Органи прокуратури порушили справу за фактом втручання в діяльність депутатів у зв’язку з бійкою в парламенті.

16 грудня Верховна Рада не проводила засідань через блокування трибуни депутатами від фракції БЮТ-«Батьківщина», що вимагали припинити кримінальне переслідування свого лідера, екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Близько 19:30 депутати від Партії регіонів прорвалися в президію парламенту, силоміць розблокувавши її й трибуну. Внаслідок бійки, що виникла, постраждали шестеро депутатів від БЮТ. У зв’язку з цими подіями прокуратура Печерського району Києва провела перевірку, щоб зібрати матеріали щодо бійки й передати їх у прокуратуру Києва.
XS
SM
MD
LG