Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявив, що ГПУ не надала всіх томів його справи


Колишній міністр внутрішніх справ, лідер громадського руху «Народна Самооборона» Юрій Луценко заявляє, що слідчі Генеральної прокуратури не надали йому всіх 23 томів його справи для ознайомлення.

«Слідство перейшло до стадії ознайомлення мене з 23 томами кримінальної справи. Насправді слідство не може пред’явити мені цих 23 томи. Незважаючи на винесену слідством постанову про те, що вони мені пред’явлені, мені їх показати не можуть. У нас на столі лежить перший том кримінальної справи. Інші 22 томи відсутні, незважаючи на наші письмові вимоги – мої, адвоката. Слідство їх не показує», – заявив Луценко після візиту до слідчих Генпрокуратури.

Генпрокуратура завершила досудове слідство за обвинуваченням Луценка та його водія в розтраті бюджетних коштів. 20 грудня прес-служба ГПУ повідомила, що після завершення досудового слідства Луценко так і не приступив до ознайомлення з матеріалами справи, у зв’язку з чим відомство пропонує йому негайно розпочати ознайомлення з цими матеріалами, інакше йому змінять запобіжний захід із підписки про невиїзд на арешт.

Сам Луценко стверджує, що «регулярно з’являється» в Генпрокуратурі після висунення йому обвинувачень, а слідчі не змогли надати йому матеріали справи в повному обсязі.

З іншого боку, він заявив, що слідчому особисто повідомили про неможливість ознайомлення з матеріалами справи 20 грудня через участь адвоката Луценка в іншій кримінальній справі – екс-міністра економіки Богдана Данилишина.

Екс-глава МВС стверджує, що поспішність заяв Генпрокуратури свідчить про намір «хай і незаконно, але провести до нового року ознайомлення з 24 томами творчості слідчих, так само в «темпі польки» за два місяці провести суд, щоб встигнути засудити політика для недопущення його участі у виборах до Верховної Ради України».
XS
SM
MD
LG