Доступність посилання

ТОП новини

Російська «Новая газета» заявляє про партнерство з WikiLeaks


Російське видання «Новая газета» заявило в середу, що стає офіційним партнером сайту WikiLeaks – головним чином для того, щоб викривати «корупціонерів із найвищих політичних кіл».

Газета наводить слова організатора сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа про те, що найближчим часом «громадяни Росії дізнаються багато нового про свою країну».

Як очікують, газета, відома своєю критикою Кремля і журналістськими розслідуваннями в Росії, почне оприлюднювати викривальні матеріали в січні.

Оглядачем «Нової газети», зокрема, була російська журналістка Анна Політковська, вбита 2006 року після низки публікацій про зловживання влади в Чечні.

Раніше «основним партнером WikiLeaks у Росії» вже проголошувало себе інше російське видання «Русскій репортьор», яке публікувало російські переклади деяких моментів дипломатичних повідомлень зі США на теми країн післярадянського простору. Як з’ясувалося, в багатьох випадках ці публікації подавали російською мовою значно перекручену інформацію. Сам сайт WikiLeaks серед своїх інформаційних партнерів не називав жодного російського видання.
XS
SM
MD
LG