Доступність посилання

ТОП новини

МВФ схвалив другий транш позики для України


Міжнародний валютний фонд завершив у середу перший перегляд програми в рамках угоди «стенд-бай» із Україною та ухвалив рішення надати кошти другого траншу на суму 1 мільярд 200 мільйонів євро з загалом майже 12 мільярдів євро позики, мовиться в повідомленні Фонду.

Це завершення першого перегляду результатів функціонування економіки України в рамках програми, підтримуваної фінансуванням за угодою «стенд-бай», дало змогу невідкладно надати кошти на суму 1 мільярда СПЗ (спеціальних прав запозичення – власної розрахункової одиниці МВФ), що в перерахунку становить за нинішніми курсами близько 1 мільярда 200 мільйонів євро, або 1,5 мільярда доларів США, повідомив МВФ.

Із цього приводу перший заступник директора-розпорядника МВФ і виконувач обов’язків голови Джон Ліпскі заявив, що в перебігу виконання економічної програми, підтримуваної коштами за угодою «стенд-бай», Україна продемонструвала задовільні результати, які разом із серйозними зобов’язаннями в рамках економічної політики на майбутній рік «забезпечують підтримку процесу неухильного відновлення довіри і зростання економічної активності».

На його думку, влада України «й надалі налаштована на своєчасне запровадження реформ у фіскальному, паливно-енергетичному та фінансовому секторах, що необхідні для досягнення цілей програми».

Він, серед іншого, додав, що в цьому зв’язку визначальну роль відіграє своєчасне ухвалення та запровадження законодавства з пенсійної реформи.

Угоду з Україною у форматі «стенд-бай» було укладено 28 липня 2010 року на строк 29 місяців у сумі 10 мільярдів СПЗ (близько 11 мільярдів 700 мільйонів євро, або 15 мільярдів 300 мільйонів доларів США) на підтримку програми економічних реформ та перетворень, поданої владою України.

Ця позика надається періодичними частинами (траншами) щоразу після перегляду і схвалення в МВФ реформ, виконаних після отримання попереднього траншу.
XS
SM
MD
LG