Доступність посилання

ТОП новини

Держдума Росії схвалила угоду про СНО тільки в першому читанні


Державна дума Росії схвалила в п’ятницю поданий президентом країни законопроект про ратифікацію договору зі США про скорочення стратегічних наступальних озброєнь у першому читанні з загалом трьох. За це голосували 350 депутатів, проти були 58.

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Костянтин Косачов повідомив, що на друге читання законопроект буде винесено вже в середині січня наступного року, щоб депутати встигли підготувати свої зауваження до резолюції, якою свою згоду з ратифікацією висловив позавчора Сенат США.

Напередодні колеги Косачова в думському комітеті заявляли, що це буде чи не перший випадок ратифікації міжнародного договору за процедурою трьох читань – зазвичай у Росії це роблять в одному-єдиному читанні.

Після того, як договір остаточно схвалить нижня палата Федеральних зборів (парламенту) Росії, Державна дума, він надійде на розгляд верхньої палати, Ради федерації.

Для набуття ним чинності його мають після затвердження у США Сенатом, а в Росії обома палатами парламенту підписати президенти двох держав і країни мають обмінятися ратифікаційними грамотами.

Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, відомий у Сполучених Штатах за скороченням “New START”, а в Росії – «СНВ-III», має, зокрема, приблизно на 30 відсотків скоротити кількість боєголовок на бойовому чергуванні двох країн і запровадити нові механізми контролю.
XS
SM
MD
LG