Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі знову подорожчав хліб


В Одесі знову підняли на 5 відсотків ціни на масові сорти хліба. Сьогодні ціна хліба «Обідній» зросла на 20 копійок –до 4 гривень 30 копійок. За батон «Петровського» треба заплатити на 15 копійок більше, ніж раніше, нова ціна становить 3 грн. 25 коп. Ціну «Житнього» хліба виробники також підняли на 10 копійок.

Місцеві пекарі пояснюють чергове зростання цін на хлібобулочні вироби подорожчанням усіх складових собівартості їх виробництва, зокрема, борошна і газу, зростанням рівня мінімальної зарплати.

За словами керівника прес-служби ВАТ «Одеський коровай» Юлії Шейко, «до 25 грудня ВАТ «Одеський коровай» вдавалося стримувати ціни завдяки чинному з 2009 року договору з Куліндоровським хлібокомбінатом, згідно з яким компанія одержувала борошно для виробництва масових сортів хліба з обласного резерву. Сьогодні термін договору закінчився – розглядалося навіть питання про підвищення ціни на хлібні вироби на 8 відсотків. Проте керівництво компанії вирішило компенсувати збільшені витрати за рахунок свого прибутку».

Останнє зростання цін на хліб в Одеській області відбулося в серпні 2010 року. Ціни на хліб з борошна вищого ґатунку зросли тоді в місті Южному, Любашівському, Ренійському, Ширяєвському, Красноокнянському і Котовському районах. На хліб з борошна 1-го ґатунку зростання цін відбулося в Ширяєвському, Фрунзенському, Красноокнянському районах і місті Южний.
XS
SM
MD
LG