Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані зупинили страту курдського активіста – адвокат


Іран зупинив страту курдського активіста, якого мали повісити в неділю за підтримку сепаратистського угруповання, повідомив його адвокат.

За словами юриста, якого цитують іранські засоби інформації, вирок Хабіболі Латіфі в неділю вранці не виконали, натомість йому дозволили зустрітися з родиною.

Як сказав адвокат Немат Ахмаді, він у суботу написав листа голові юридичної системи Ірану (найвища юридична посада в країні) Садекові Ларіджані з проханням відкласти виконання вироку і дати можливість здійснити «справедливе і законне розслідування».

Напередодні міжнародні правозахисні організації теж зверталися до влади Ірану з закликом не страчувати Латіфі.

Іранського курда Хабіболу Латіфі засудили на смерть іще 2008 року за звинуваченням у злочині, що має вигляд як «війна проти Бога» і означає переважно дії, які підривають нинішню систему ісламської влади в Ірані.

Його затримали 2007 року і звинуватили у співучасті разом із курдськими повстанцями-сепаратистами в нападах на правоохоронців в іранській провінції Курдистан – одній із провінцій країни, більшість мешканців яких становлять місцеві курди. Латіфі заперечує звинувачення в насильницьких діях.
XS
SM
MD
LG