Доступність посилання

ТОП новини

Луценка затримали. Через отруєння Ющенка?


Лідера громадянського руху «Народна самооборона», колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в неділю затримала Служба безпеки України – як повідомляють, за дорученням Генеральної прокуратури. Там Луценка раніше звинуватили в «заволодінні державним майном в особливо великих розмірах і в перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки» – на 40 тисяч гривень. Сам екс-міністр же після затримання пов’язав свою пригоду зі справою про отруєння колишнього Президента Віктора Ющенка.

Лідера громадянського руху «Народна самооборона», колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка затримали в неділю біля його дому в Києві бійці Служби безпеки України, повідомила прес-служба руху.

За цим повідомленням, 11 бійців СБУ в масках, за попередніми даними, зі спецпідрозділу «Альфа», схопили Луценка, коли той, гуляючи з собакою перед першою годиною дня, завернув за ріг будинку – саме туди, де немає камер спостереження.

Його посадили в мікроавтобус і відвезли «в невідомому напрямку»; як пізніше уточнила прес-служба, вдалося дізнатися, що Луценко перебуває в слідчому ізоляторі СБУ.

Представник прокуратури, який був присутній при затриманні, сказав, що Луценка затримали у зв’язку з інкримінованими йому статями, мовиться в повідомленні.

Генпрокуратура не пояснює причин затримання Луценка

Перший заступник Генерального прокурора Ринат Кузьмін спрямував питання про причини затримання Юрія Луценка до прес-служби генпрокуратури, повідомляє агентство «УНІАН».

А керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко сказав, що вже розмовляв із цього приводу з Кузьміним, а тому інформація про події щодо Луценка буде розповсюджена в понеділок.

Агентство також цитує неназване джерело в генпрокуратурі про те, що Луценка затримали працівники Служби безпеки України саме за дорученням слідчого ГПУ.

Луценко вважає, що його затримали в справі про отруєння Ющенка

Сам Юрій Луценко в заяві з приводу свого затримання «привітав» колишнього Президента Віктора Ющенка «з тим, що на шостий рік розслідування справи про його отруєння в справі нарешті з’явився затриманий», яким він вважає самого себе.

Відомо, що Генеральна прокуратура нині звинувачує Юрія Луценка в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах і в перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Йдеться про незаконне, як вважає генпрокуратура, нарахування Луценком як міністром внутрішніх справ 40 тисяч гривень пенсії його тодішньому водієві.

Опозиція заявляє про «політичні репресії» після затримання Луценка

Низка опозиційних політичних сил та їхніх представників виступила з засудженням затримання Юрія Луценка.

Серед інших, голова партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко назвав затримання Луценка «виключно політичним».

Партія «Громадянська позиція», як заявив її лідер Анатолій Гриценко, засудила Президента Віктора Януковича за «явно вибіркове застосування закону, переслідування політичних опонентів і бажання запровадити в Україні атмосферу страху перед владою», і закликала його припинити «політичні репресії проти опозиції».

Блок Юлії Тимошенко та провідна його складова, партія «Батьківщина» висловили повну солідарність із Луценком і вимагають від Януковича негайного звільнити затриманого політика. У заяві Президента Януковича названо «замовником та режисером переслідування опозиції».

Із заявами схожого змісту виступають і інші партії і політики опозиційного до нинішньої влади спрямування.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG