Доступність посилання

ТОП новини

У Росії закрили єдину українську бібліотеку – директор


Російські борці з екстремізмом в Москві опечатали і зачинили єдину на території Росії Бібліотеку української літератури. Це сталося після другого за минулий тиждень обшуку, після якого було вилучено жорсткі диски з комп`ютерів, а також читацькі квитки. Про це повідомила директор бібліотеки Наталя Шаріна.

Обшук провели слідчі відділу по боротьбі з екстремізмом Центрального адміністративного округу МВС Росії по місту Москві Павло Тимофеєв і Ацамаз Багдаєв. За словами директора бібліотеки, слідчі поводилися неналежно і погрожували їй. Шаріна повідомила, що сьогодні має намір за цим фактом звернутися до прокуратури і служби власної безпеки МВС Росії.

Крім того, керівник повідомила, що ці співробітники МВС Росії під час щорічного вивозу сміття з бібліотеки – старих буклетів, вивісок, стільців – намагалися підкинути в це сміття принесені з собою видання. Це фіксували камери російських телеканалів «Вести» і Першого каналу.

За словами Шаріної, спочатку Тимофєєв намагався покласти цю літературу на книжкові полиці усередині бібліотеки, проте після того, як це помітили співробітники, і «вигнали його з будівлі», він кинув згорток у сміттєвоз.

Директор бібліотеки повідомила, що після того, як згорток зі сміття дістали співробітники бібліотеки, міліціонери закрили його в автомобілі.

Шаріна також повідомила, що після складення протокому на місце прибула заступник начальника Управління культури Центрального адміністративного округу Москви Оксана Гришина і заявила, що бібліотека мала бути закритою раніше на підставі нібито відправленого факсу.

Під час першого обшуку 23 грудня відділ боротьби з екстремізмом МВС Росії вилучив з Бібліотеки української літератури в Москві понад 50 книжок для проведення психолого-лінгвістичної експертизи.

Бібліотека української літератури в столиці Росії є установою влади міста Москви.
XS
SM
MD
LG