Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: Луценка затримали через небажання знайомитися з матеріалами справи


У Генеральній прокуратурі стверджують, що екс-голову МВС Юрія Луценка затримали у зв’язку з небажанням знайомитися з матеріалами кримінальної справи проти нього, розслідування якої вже завершилося, а також з необхідністю зміни йому запобіжного заходу на арешт.

«Він затриманий за обвинуваченням у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 і частиною 5 статті 191. Це обвинувачення йому висунули 13 грудня ... Юрій Віталійович досі уникав виконання вимог (про необхідність ознайомлення з матеріалами справи). Ми попереджали його, що якщо він затягуватиме ознайомлення, йому буде змінено запобіжний захід. Відповідно, його й затримали вчора», – повідомив речник Генпрокуратури Юрій Бойченко.

За його словами, в понеділок слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури звернувся до Печерського суду, щоб змінити Луценку запобіжний захід на арешт.

Бойченко наголосив, що Луценка затримали не за новим обвинуваченням у зловживанні владою або службовими повноваженнями, а саме у зв’язку з небажанням ознайомитися з матеріалами справи про перевищення повноважень і розтрату коштів.

Щодо нової справи, то речник ГПУ відмовився повідомити її подробиці, зауваживши, що в цій справі вже розпочаті певні слідчі дії, і тому в інтересах слідства розголошувати, про що саме йдеться, зараз не можна.

Водночас речник Генпрокуратури заперечив інформацію про те, що екс-міністра затримали в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього Президента Віктора Ющенка.

Виступаючи сьогодні в суді, який розглядає питання про можливу зміну запобіжного заходу для Луценка, екс-міністр звинуватив Генеральну прокуратуру в брехні. Він заявив, що за час відвідування прокуратури він прочитав усі надані йому матеріали справи – 2 томи.

Вчора Луценка затримали біля його будинку. Екс-міністр заявив, що його затримали в справі про отруєння Ющенка.
XS
SM
MD
LG