Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: Україна і далі наполягатиме на перегляді газових угод


Прем’єр-мiнiстр України Микола Азаров висловлює переконання в тому, що Українi вдасться домовитися з Росiєю про перегляд газових угод.

«Росiя повинна усвiдомити, що, незважаючи на те, що їй вдалося колись, за певних обставин, отримати вигiдний договiр, це зовсiм не означає, що можна тепер за нього триматися до закiнчення його термiну», – заявив голова уряду.

«Не можна так поводитися. Це не дуже правильно з точки зору наших довгострокових вiдносин, стратегiчного партнерства. Я впевнений i глибоко переконаний, що росiйське керiвництво – це мудре керiвництво i досвiдчене, i рано чи пiзно ми домовимося», – додав Азаров.

Прем’єр наголосив, що тема газу «не на один день» i не знiмається з порядку денного українсько-росiйських вiдносин.

За його словами, Україна наводить, з її точки зору, переконливi аргументи для перегляду газових контрактiв, але Росiю вони поки що не переконують.

Україна наполягає на перегляді газових контрактів з Росією і має намір переконати російську сторону в необхідності це зробити. Глава уряду раніше зазначав, що, насамперед, у контрактах слід переглянути формулу формування ціни на газ.
XS
SM
MD
LG