Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура порушила справу через побиття депутатів


Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом заподіяння легких тілесних ушкоджень народним депутатам під час інциденту у Верховній Раді 16 грудня.

Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури, після проведення експертиз справу порушили за частиною 2 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження, яке спричинило короткочасні проблеми зі здоров’ям або незначну втрату працездатності) Кримінального кодексу України.

«Під час розслідування у кримінальній справі за фактом інциденту, що стався 16 грудня цього року у Верховній Раді України було призначено і проведено судово-медичні експертизи народним депутатам, які звернулися за медичною допомогою. Згідно з висновками зазначених експертиз, встановлено заподіяння трьом із них легких тілесних ушкоджень, які спричинили короткочасний розлад здоров’я», – йдеться в повідомленні ГПУ.

Максимальна міра покарання за цією статтею – обмеження волі на термін до двох років.
Справу об’єднали в одне провадження з раніше порушеною справою за фактом втручання у діяльність державних діячів.

16 грудня ввечері депутати фракції Партії регіонів силою звільнили трибуну і президію парламенту, яку блокували представники БЮТу. Внаслідок сутички постраждали кілька депутатів від БЮТ, дехто з них потрапив до лікарні.
XS
SM
MD
LG