Доступність посилання

ТОП новини

Немає порушень у справах щодо високопосадовців – Генпрокуратура


У Генеральній прокуратурі України наголошують, що процесуальних порушень по жодній кримінальній справі, порушеній щодо високопосадовців, не виявлено і у всіх затриманнях немає жодних політичних підстав. Таких висновків дійшли на засіданні колегії з розгляду питання щодо стану досудового слідства у резонансних кримінальних справах, що відбулося 29 грудня. Про це повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

Упродовж останніх місяців Генеральна прокуратура порушила кілька кримінальних справ стосовно високопосадовців. «Одразу на адресу правоохоронних відомств пролунали звинувачення у політичному переслідуванні опозиції та їхньому незаконному притягненні до кримінальної відповідальності. Така ситуація не нова. Щоразу, коли органи прокуратури викривають корупційні дії політиків чи посадовців, розпочинається жорстка протидія із залученням усіх можливих засобів», – ідеться в повідомленні.

Учасники колегії розглянули питання щодо законності порушення кримінальних справ, обрання адекватної міри запобіжного заходу та затримання, додержання вимог законодавства при проведенні слідчих дій, тримання обвинувачених в слідчих ізоляторах. Працівники прокуратури надали повну і об’єктивну інформацію. Процесуальних порушень по жодній кримінальній справ не виявлено. У всіх цих затриманнях немає і жодних політичних підстав, зауважили у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.
XS
SM
MD
LG