Доступність посилання

ТОП новини

Апеляцію Луценка на арешт розглянуть 4 січня – «НС»


Апеляційну скаргу лідера громадянського руху «Народна самооборона» і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо його арешту розглядатимуть в Апеляційному суді Києва в вівторок, 4 січня, повідомила в п’ятницю прес-служба «Народної самооборони».

Луценко оскаржує рішення Печерського районного суду Києва, який у понеділок змінив йому запобіжний засіб у порушеній проти нього кримінальній справі з підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Родина Юрія Луценка – дружина, старший син і пес, – а також народні депутати і друзі зустрічатимуть Новий 2011 рік під стінами Лук’янівського слідчого ізолятора в Києві, де перебуває під арештом лідер «Народної самооборони», повідомила також прес-служба.

Луценка затримав у неділю загін спецпризначення Служби безпеки України, а суд відтак постановив утримувати його під вартою, мотивуючи це тим, що Луценко як обвинувачений не з’являвся до слідчого, чим порушив умови підписки про невиїзд. Луценко заявляє, що ходив до слідчого регулярно.

Юрія Луценка звинувачують у двох кримінальних справах.

В одній із них, у якій досудове слідство вже закінчено, йдеться про перевищення колишнім міністром внутрішніх справ службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, а саме незаконне, на думку прокуратури, нарахування міністром пенсійних виплат своєму тодішньому водієві на суму в 40 тисяч гривень.

В іншу, порушену нещодавно, виділили один із епізодів справи про отруєння Віктора Ющенка, коли Юрій Луценко незаконно, на думку прокуратури, призначив стеження за одним із фігурантів справи.
XS
SM
MD
LG