Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» відзначила ювілей Степана Бандери


Всеукраїнське об’єднання «Свобода» повідомило в суботу про низку акцій, які воно провело цього дня в різних містах України на честь 102-ї річниці з дня народження провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери 1 січня.

За повідомленнями, в Києві близько 2 тисяч людей узяли участь у смолоскипному марші центральними вулицями міста й мітингу; у Львові «Свобода» провела поминальну панахиду і ходу.

У Луганську мітинг пам’яті Бандери за участі півсотні людей провели в самому центрі міста, біля пам’ятника Шевченкові, а в Кіровограді – ходу зі смолоскипами, теж за участі близько півсотні людей.

Смолоскипова хода пройшла і в Рівному, де «Свобода» звернулася до депутатів міської ради та до міського голови з закликом присвоїти Степанові Бандері звання «Почесний громадянин міста Рівне».

А про урочисту ходу «Свободи» на честь річниці Бандери в Житомирі за участі близько 200 осіб повідомило агентство «УНІАН».

В Івано-Франківській області, де представник ВО «Свобода» Олександр Сич очолює обласну раду, урочисте відзначення 102-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери відбулося на офіційному рівні.
XS
SM
MD
LG