Доступність посилання

ТОП новини

Єгипетські християни повернулися до свого храму після нападу


Християни в єгипетському місті Александрія, парафіяни храму Всіх Святих, повернулися в неділю для молитви до своєї церкви, що зазнала новорічної ночі нападу, в якому загинула щонайменше 21 людина.

Недільна служба Божа відбулася під охороною поліції, яка стерегла храм іззовні.

Після вибуху біля храму, здійсненого, як вважають, смертником у час, коли вірні зібралися там на новорічну молитву, сталися сутички між єгипетськими християнами, мусульманами і поліцією.

Президент Єгипту Хосні Мубарак у своєму спеціальному телевиступі в суботу пообіцяв, що не дозволить цьому нападові дестабілізувати країну чи розколоти її на мусульман і християн.

Представники місцевої влади звинуватили в відповідальності за вибух міжнародну терористичну мережу «Аль-Каїда», а Міністерство внутрішніх справ Єгипту заявило про причетність до нього «іноземних елементів».

Християни становлять близько 10 відсотків населення переважно мусульманського Єгипту. Вони скаржаться, що влада країни недостатньо захищає їх від переслідувань.

Напад на єгипетських християн широко засудили у світі, зокрема, в сусідніх країнах Близького Сходу, в Євросоюзі, у США чи в Ватикані.
XS
SM
MD
LG