Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі діячі закликають Іран звільнити журналістів


Понад сто відомих політичних і громадських діячів у Німеччині підписали оприлюдненого в неділю відкритого листа до влади Ірану з закликом звільнити двох німецьких журналістів, затриманих там через інтерв’ю в справі засудженої до каменування іранки, яка викликала значний міжнародний резонанс.

Серед тих, хто поставив підпис під листом, є міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле, міністр оборони Карл Теодор цу Ґуттенберґ, міністр фінансів Вольфґанґ Шойбле, тенісист Боріс Беккер, футболіст Франц Беккенбауер чи лауреатка Нобелівської премії з літератури Герта Мюллер.

Попереднього дня, в суботу, згадана іранка Сакіне Могаммаді Аштіяні, засуджена на смерть шляхом побиття камінням за подружню зраду і співучасть у вбивстві чоловіка, за повідомленнями з Ірану, поскаржилася, що дії німців «погіршили її становище».

Двох німецьких журналістів затримали в Ірані ще в жовтні, коли вони, за повідомленнями, брали інтерв’ю в сина і адвоката засудженої. Іран заявляє, що вони порушили закон, бо їхні туристичні, а не спеціальні журналістські, візи не давали їм права займатися професійною журналістською діяльністю.
XS
SM
MD
LG