Доступність посилання

ТОП новини

Делегація сусідів Кот-д’Івуар повертається до країни серед кризи


Делегація керівників держав Західної Африки має знову прибути сьогодні до Кот-д’Івуар із останньою спробою розв’язати політичну кризу в цій країні після президентських виборів.

Президенти Беніну, Сьєрра-Леоне і Кабо-Верде та прем’єр-міністр Кенії намагатимуться переконати колишнього президента Кот-д’Івуар Лорана Ґбаґбо передати владу суперникові й переможцеві листопадових виборів Алассанові Уаттарі.

Минулого тижня організація 15 країн Західної Африки, Економічна співдружність західноафриканських держав (ECOWAS), попереджала Лорана Ґбаґбо, що його подальша відмова визнавати результати виборів може змусити сусідів Кот-д’Івуар до воєнної інтервенції.

Організація Об’єднаних Націй і низка міждержавних об’єднань і окремих держав визнала Алассана Уаттару законно обраним президентом Кот-д’Івуар і вимагає від попереднього керівника країни звільнити посаду.

Кот-д’Івуар, свого часу відомий як Берег Слонової Кості, після громадянської війни залишається поділений на переважно мусульманську північ, де має підтримку Алассан Уаттара, і головно християнський південь, на який спирається Лоран Ґбаґбо.
XS
SM
MD
LG