Доступність посилання

ТОП новини

У Росії засуджують арешт Нємцова


Низка російських опозиційних та інших діячів виступила сьогодні з критикою арешту й ув’язнення відомого російського опозиціонера і критика Кремля Бориса Нємцова і ще кількох опозиціонерів.

Відомий російський правозахисник Лев Пономарьов заявив, що ці арешти мають на меті вчинити тиск на громадянське суспільство в Росії.

Голова опозиційної партії «Яблоко» Сергій Мітрохін назвав арешти політично мотивованими й закликав негайно звільнити арештованих.

Анатолій Чубайс, який, як і Борис Нємцов, свого часу був віце-прем’єр-міністром за президента Бориса Єльцина, заявив, що не вірить в офіційно оголошені підстави арешту опозиціонера. За його словами, суд відмовився розглядати свідчення, які спростовували звинувачення проти Нємцова.

Бориса Нємцова вчора засудили на 15 діб адміністративного арешту, звинувативши його в непокорі міліції. Його затримали 31 грудня під час дозволеного владою мітингу опозиції на захист свободи зібрань у Росії.

Іще один учасник того мітингу, Ілля Яшин, отримав 5 діб за таким же звинуваченням.

Інші двоє опозиціонерів, Едуард Лимонов і Костянтин Косякін, були затримані у зв’язку з іншим, несанкціонованим мітингом, який вони хотіли провести поруч. Косякіна засудили на 10 діб, теж за «непокору міліції», а Лимонову дали 15 діб, звинувативши в «дрібному хуліганстві».
XS
SM
MD
LG