Доступність посилання

ТОП новини

Facebook оцінили в 50 мільярдів доларів – ЗМІ


Американська соціальна мережа Facebook залучила кошти інвестиційного банку Goldman Sachs і російської компанії Digital Sky Technologies (DST), що дозволяє експертам оцінити загальну вартість сайту в рекордну суму – 50 мільярдів доларів.

Британська телерадіокомпанія «Бі-Бі-Сі» цитує американську газету New York Times, яка повідомляє, що Goldman Sachs інвестував в Facebook 450 мільйонів доларів, а DST – ще 50 мільйонів.

Видання пише з посиланням на неназвані джерела, що тепер соціальна мережа коштує 50 мільярдів доларів – більше, ніж популярний сайт інтернетного продажу eBay і велика компанія Time Warner.

Як пише New York Times, Facebook використовує інвестиції для розробки нових продуктів, а можливо, придбання нових активів, щоб вийти зі своїми акціями на фондовий ринок.

За даними газети, американський регулятор фондового ринку – Комісія з цінних паперів і біржової діяльності – зацікавилася приватною торгівлею акціями таких компаній, як Facebook, Twitter і LinkedIn.

Зокрема, побоювання регулярного органу викликає велика кількість угод з акціями цих інтернетних компаній, які при цьому не виходять на фондовий ринок і таким чином уникають обов'язкового для відкритих компаній оприлюднення інформації про свою діяльність.

Експерти не виключають, що підвищена увага з боку американської Комісії з цінних паперів і біржової діяльності допоможе підштовхнути Facebook до виходу на фондовий ринок.

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберґ раніше заперечував, що компанія має такі плани.
XS
SM
MD
LG