Доступність посилання

ТОП новини

Уґо Чавес прагне мати актора на посаді посла США


Відомий своєю ексцентричністю президент Венесуели Уґо Чавес припустив, що Сполучені Штати могли б призначити послом до його країни голлівудського актора Шона Пенна або режисера Олівера Стоуна. Таку заяву Чавес зробив на тлі дипломатичного скандалу, що виник у зв’язку з призначенням нового посла США до Венесуели.

Минулого тижня Сполучені Штати відкликали візу посла Венесуели у Вашингтоні у відповідь на відмову цієї країни прийняти в Каракасі нового американського посла. Кандидатура Ларрі Палмера не сподобалася керівникові Венесуели через заяви про слабкий моральний дух військових цієї країни і припущення, що колумбійські повстанці можуть знаходити притулок у Венесуелі.

У вівторковому телевізійному виступі Уґо Чавес припустив, що суперечку можна розв’язати, якщо призначити послом лауреата премії «Оскар» Шона Пенна, який раніше зустрічався з президентом Венесуели, або прихильника Чавеса Олівера Стоуна, який нещодавно випустив фільм про латиноамериканських лідерів з лівими поглядами, зокрема і про венесуельського керівника. Серед потенційних послів США президент Венесуели назвав ще видатного американського лінгвіста і філософа 82-річного Ноама Чомськи, який також мав зустріч з Чавесом.
XS
SM
MD
LG