Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані тисячі прийшли на похорон губернатора Пенджабу


Тисячі людей зібралися сьогодні в Лагорі, головному місті пакистанської провінції Пенджаб, на похорон її вбитого губернатора Салмана Тасіра.

У жалобних церемоніях узяли участь прем’єр-міністр Юсаф Раза Ґілані і ще кілька міністрів.

Натомість деякі радикальні ісламські релігійні діячі схвалили вбивство й закликали до бойкоту похоронів або й навіть пригрозили смертю тим, хто сумуватиме за губернатором.

Салман Тасір був одним із чільних і найпоміркованіших діячів владної в країні Пакистанської народної партії і близьким союзником президента Асіфа Алі Зардарі. Він був відомий своїми виступами проти ісламістів.

Його застрелив учора в столиці Пакистану Ісламабаді його власний охоронець – за повідомленнями, через незгоду з позицією губернатора, який публічно критикував пакистанські закони про суворе покарання за «образу ісламу» і блюзнірство.

Міністр внутрішніх справ Рехман Малік повідомив, що нині з’ясовують, чи діяв охоронець самостійно, а чи за його вчинком стоїть іще хтось.

Через смерть Салмана Тасіра в Пакистані оголосили триденну загальнонаціональну жалобу. А в Пенджабі запровадили посилені заходи безпеки.
XS
SM
MD
LG