Доступність посилання

ТОП новини

У Москві розігнали пікети на підтримку арештованих


Міліція розігнала сьогодні в столиці Росії три пікети на підтримку опозиціонерів, арештованих під час мітингів за свободу зібрань 31 грудня. При цьому затримали щонайменше десять осіб.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в усіх трьох випадках міліція починала затримання після того, як до одиночних пікетів приєднувалися провокатори.

Попередніми двома днями в перебігу таких самих пікетів теж затримували кількадесят осіб. При цьому принаймні вчора затримання теж відбувалися через участь провокаторів. Пізніше затриманих відпускали після оформлення протоколів про адміністративні правопорушення, звинувачуючи в «порушенні правил проведення мітингів».

Четверо опозиціонерів, Борис Нємцов, Ілля Яшин, Едуард Лимонов і Костянтин Косякін, відбувають адмінарешти від 5 до 15 діб за звинуваченнями в непокорі міліції чи в дрібному хуліганстві. Вони перебувають під вартою з 31 грудня, коли їх затримали під час акцій на захист свободи зібрань у центрі Москви.

За російським законодавством, одиночний пікет не потребує дозволів чи узгоджень, але щойно поруч опиняються принаймні двоє дійсних чи гаданих учасників пікету, він перетворюється на мітинг, який вимагає попереднього узгодження.
XS
SM
MD
LG