Доступність посилання

ТОП новини

У США спікером Палати представників став Джон Бейнер


На першому засіданні Конгресу США нового скликання, що відбулося в середу, спікером Палати представників був обраний республіканець Джон Бейнер.

У результаті проміжних виборів у листопаді демократи у Сенаті втратили шість місць, однак утримують незначну перевагу. В Палаті представників демократи втратили не лише понад 60 місць, а й більшість.

Республіканці заявляють, що не тільки будуть протистояти подальшим ініціативам демократів, а й спробують скасувати дію законів, ухвалених за останні два роки під тиском демократичних опонентів в Конгресі і Білому домі, зокрема закону про реформу системи медичного страхування.

Республіканці також мають намір домагатися скорочення внутрішніх державних видатків у цьому році на 100 мільярдів доларів із метою скоротити національний борг, який перевищує 14 трильйонів доларів.

Президент США Барак Обама перед відкриттям нової сесії Конгресу висловив сподівання, що республіканці вийдуть за рамки вузькопартійної риторики, і йому вдасться налагодити з ними співпрацю в питаннях підвищення зайнятості й економічного росту.
XS
SM
MD
LG