Доступність посилання

ТОП новини

У Москві знову затримали прихильників опозиції


У столиці Росії сьогодні знову затримали близько 30 учасників одиночних пікетів на підтримку опозиційних діячів, які перебувають під адміністративним арештом.

Як повідомив Радіо Свобода один із учасників акції, координатор ліворадикального об’єднання «Лівий фронт» Сергій Удальцов, міліція почала затримання після того, як до одиночних пікетів почали приєднуватися провокатори, як то було й попередніми днями.

Затримання відбулося біля будівлі слідчого ізолятора, де перебувають арештовані опозиціонери.

Раніше сьогодні, під час попередніх схожих пікетів на підтримку арештованих біля мерії Москви, міліція не дозволяла провокаторам із прокремлівських молодіжних рухів приєднуватися до одиночних пікетів і тим зривати їх.

Опозиціонери Борис Нємцов, Едуард Лимонов і Костянтин Косякін відбувають адмінарешти від 10 до 15 діб за звинуваченнями в непокорі міліції чи в дрібному хуліганстві. Вони перебувають під вартою з 31 грудня, коли їх затримали під час акцій на захист свободи зібрань у центрі Москви.

За російським законодавством, одиночний пікет не потребує дозволів чи узгоджень, але щойно поруч опиняються принаймні двоє дійсних чи гаданих учасників пікету, він перетворюється на мітинг, який вимагає попереднього узгодження.
XS
SM
MD
LG