Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає звіту Могильова, Карпачової і керівництва ГПУ в Раді


Фракція «БЮТ-«Батьківщина» пропонує в п’ятницю під час години запитань до уряду запросити на засідання Верховної Ради України міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. Про це заявив лідер фракції Іван Кириленко під час засідання погоджувальної ради керівників фракції та комітетів Верховної Ради.

Крім того, за його словами, фракція завтра вимагає заслухати інформацію Генеральної прокуратури та Уповноваженого з прав людини щодо арештів опозиціонерів.

Фракція НУНС підтримала ініціативу «БЮТ-«Батьківщини» щодо заслуховування завтра першим питанням інформації Генерального прокурора України та Уповноваженого з прав людини. Крім того, НУНС вимагає завтра ухвалити закон щодо прав опозиції.

Зі свого боку, голова парламенту Володимир Литвин заявив, що буде оформлене відповідне запрошення на адресу міністра, щоб він взяв участь у годині запитань до уряду. Спікер також звернувся до депутатів з проханням надсилати у письмовому вигляді запитання до міністра внутрішніх справ.

Крім того, Литвин має намір звернутися до Генеральної прокуратури із проханням надати інформацію в письмовому вигляді про арешти колишніх чиновників. «Я сьогодні відповідно до регламенту звернуся до Генеральної прокуратури, щоб вони надали письмову інформацію, а Верховна Рада на підставі цієї письмової інформації може ухвалити рішення щодо того, щоб заслухати (керівництво Генпрокуратури) безпосередньо в залі», – сказав спікер.
XS
SM
MD
LG