Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Тризуб»: через підрив пам’ятника Сталіну затримали вже 15 членів


Кількість членів Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери, затриманих чи заарештованих у справі про підрив пам’ятника Сталінові в Запоріжжі, станом на 18-у годину в понеділок зросла до 15 осіб, повідомляє агентство «УНІАН» із посиланням на представника Центрального проводу «Тризубу».

За його інформацією, затримання та арешти членів організації, які розпочалися в суботу, тривали протягом неділі й понеділка не лише в західних областях України, а й у Харкові та Запоріжжі.

При цьому, за словами представника, до затриманих не допускають адвокатів, тому на даний момент важко встановити, де саме знаходяться затримані.

Раніше в понеділок у Центральному проводі «Тризубу» повідомили про затримання десяти членів організації, яким висувають звинувачення у тероризмі у зв’язку з вибухом у Запоріжжі.

«Тризуб» вважає всі ці звинувачення «надуманими, сфабрикованими та замовними», а дії нинішньої влади – «виявом політичних репресій і спробою придушити українські патріотичні сили», заявила організація.

У новорічну ніч на території Запорізького обкому Компартії стався вибух, внаслідок чого був повністю зруйнований встановлений там у травні минулого року пам’ятник Сталінові. Також була дещо пошкоджена сама будівля.

Відтак в інтернеті з’явилася заява про взяття відповідальності за цей підрив від імені досі не відомого «Руху Першого січня».

Тим часом у справі про підрив пам’ятника вже затримували представників іншої організації, Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Перед цим, 28 грудня, пам’ятникові Сталіну на території обкому КПУ в Запоріжжі відпиляли голову. Відповідальність за це взяла на себе молодіжна організація «Тризуб».
XS
SM
MD
LG