Доступність посилання

ТОП новини

Азаров хоче цього року завершити переговори з ЄС про зону вільної торгівлі


Україна має намір у 2011 році завершити переговори з Європейським Союзом щодо угоди про асоціацію, зокрема створення зони вільної торгівлі, заявив прем’єр Микола Азаров під час зустрічі з єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Філе.

«Це наша перша зустріч у новому році і, я сподіваюсь, не остання, тому що ми серйозно налаштовані на завершення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі», – сказав Азаров.

Зі свого боку, єврокомісар повідомив, що 2011 рік може стати «надзвичайно важливим для двосторонніх відносин України та Євросоюзу». «Ми бачимо, що наступний рік буде надзвичайно важливим для активізації наших відносин», – сказав Філе.

У листопаді 2010 року за результатами 14-го саміту «Україна – ЄС» у Брюсселі (Бельгія) сторони висловили сподівання на завершення переговорів щодо угоди про асоціацію й створення зони вільної торгівлі в 2011 році.

Україна і ЄС почали переговори про нову базову угоду в березні 2007 року й переговори про створення зони вільної торгівлі в лютому 2008 року.
XS
SM
MD
LG