Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: стан здоров’я заарештованих екс-чиновників задовільний


Генеральна прокуратура заявляє про задовільний стан здоров’я колишніх чиновників, які перебувають під арештом. Про це, виступаючи у Верховній Раді, сказав заступник Генерального прокурора Євген Блажівський.

«Режимні вимоги й умови утримання обвинувачуваних відповідають вимогам законодавства, систематично перевіряються співробітниками прокуратури Києва, Дніпропетровської області й Генеральної прокуратури. Стан здоров’я ув’язнених задовільний», – сказав він.

За словами Блажівського, скарг від заарештованих на умови утримання не надходить.

Як повідомив заступник Генпрокурора, органи прокуратури порушили 20 кримінальних справ проти вищих посадових осіб чинного й попереднього Кабінету Міністрів в 2010 році, чотири з них уже передали до суду.

Блажівський вкотре спростував політичний характер порушення кримінальних справ проти екс-чиновників.

За його словами, органи прокуратури при порушенні кримінальних справ керувалися виключно нормами законодавства, зокрема Кримінально-процесуального кодексу. Представник Генпрокуратури наголосив, що більшість колишніх чиновників, проти яких порушені кримінальні справи, обвинувачуються в корупції й заподіянні значних збитків державі.

«Судом за поданням слідчого стосовно дев’яти осіб, а саме Філіпчука, Луценка, Іващенка, Корнійчука, Макаренка, Діденка, Синьковского, Рудь, Щербини обраний запобіжний захід узяття під варту. За скаргами шести з них... законність постанов суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді узяття під варту перевірено апеляційним судом, у задоволенні скарг відмовлено», – заявив Блажівський.

При цьому він повідомив, що 13 січня відбудеться розгляд апеляційним судом скарги адвоката колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука про зміну запобіжного заходу для його підзахисного.
XS
SM
MD
LG