Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: в Україні буде створена Конституційна асамблея


Президент України Віктор Янукович заявляє, що найближчим часом в Україні буде створена Конституційна асамблея, яка займеться удосконаленням окремих положень Основного закону України.

Про це глава держави сказав на засіданні Комісії з розвитку демократії та утвердження верховенства права, що відбувається сьогодні у Києві.

«Велика праця нас чекає щодо удосконалення базових положень Основного Закону, які б відповідали реаліям сучасного світу», – сказав Президент.

За його словами, «найближчим часом ми розпочнемо роботу зі створення моделі Конституційної асамблеї як ефективного дорадчого механізму, що дозволить узгодити позиції фахівців з конституційного права, політичних експертів, політиків, громадськості».

«Ми спільно пройдемо весь шлях від дискусій з ключових питань реформи політичної системи до конкретних положень оновленого Основного закону», – наголосив Янукович.

Він пояснив, що метою цієї роботи є формування збалансованої системи представницької демократії європейського зразка, зміцнення парламентаризму, побудова ефективної вертикалі виконавчої влади та створення дієвих механізмів прямої демократії.
XS
SM
MD
LG