Доступність посилання

ТОП новини

Росія зацікавлена в роботі української бібліотеки в Москві – Лавров


Росія зацікавлена в роботі бібліотеки української літератури в Москві, заявив російський міністр закордонних справ Сергій Лавров.

«Ми за те, щоб бібліотека функціонувала. Вона, до речі, є муніципальною установою культурного профілю, і ми зацікавлені, щоб вона працювала і продовжувала знайомити росіян з українською літературою і творами українських письменників і поетів», – сказав Лавров.

Російський міністр нагадав, що правоохоронні органи Москви раніше вилучили з бібліотеки низку книг для проведення експертизи, чи відповідають вони російському законодавству.

Наприкінці грудня 2010 року управління культури Центрального адміністративного округу Москви частково зупинило роботу бібліотеки української літератури. Співробітники Міністерства внутрішніх справ Росії для проведення психолого-лінгвістичної експертизи вилучили з бібліотеки української літератури в Москві близько 50 видань як такі, у яких можуть міститися екстремістські матеріали.

Вчора Міністерство закордонних справ України заявило про те, що бібліотека української літератури в Москві відновила свою роботу в повному обсязі.

При цьому директор бібліотеки заявила, що кримінальну справу за фактом розповсюдження екстремістської літератури в бібліотеці не закрили.
XS
SM
MD
LG