Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ просять покарати винних у зміні гімну під час святкувань на Майдані


Депутати Верховної Ради від фракції НУНС Зиновій Шкутяк, Лілія Григорович, Микола Кульчинський, Тарас Стецьків й Юрій Ключковський просять Генеральну прокуратуру знайти й притягти до відповідальності винних у зміні тексту державного гімну під час святкування Нового року на майдані Незалежності в Києві.

Про це йдеться в депутатському запиті, який представники НУНС направили в Генпрокуратуру.

Депутати нагадали, що в гімні, який пролунав у новорічну ніч, з першого куплета не пролунали два рядки: «Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці, запануєм і ми, браття, у своїй сторонці».

«Очевидно, що 1 січня 2011 року було скоєно знущання над одним із символів незалежної України, нанесено моральні збитки мільйонам українців як в Україні, так і за кордоном, які зустрічали Новий рік за київським часом й мали можливість бачити осквернення державного гімну», – йдеться в запиті.

Раніше заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляв про намір просити Генпрокуратуру з’ясувати, хто відповідальний за зміну тексту державного гімну під час святкування Нового року на майдані Незалежності.

Водночас у Київській міській держадміністрації заявили, що текст скоротили через технічні умови прямого ефіру телеканалів, які транслювали святкування з Майдану.
XS
SM
MD
LG