Доступність посилання

ТОП новини

Івано-франківські й тернопільські депутати провели сесії біля пам’ятників Бандері


Визнання незаконним указу Президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері прикарпатські депутати називають «абсурдним і неправочинним рішенням» та «наступом на громадянські, конституційні, національні права українців».

Протест проти цього вони висловили на спільній сесії обласної, районних рад та міських рад міст обласного підпорядкування, яка відбулася на Європейській площі біля пам’ятника провідникові ОУН Степанові Бандері в Івано-Франківську, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У сесії взяли участь понад 700 депутатів рад різних рівнів. Від обласної ради, зокрема, – 76 депутатів з 114, не прийшли на сесію представники фракцій Партії регіонів та Народної партії.

Із 18 районних і міських рад лише дві – Верховинська і Косівська не зібрали кворуму, тому проходили як збори депутатів, а також не було представників Болехівської міської ради.

Сесія ухвалила звернення до Президента України Віктора Януковича та до Вищого адміністративного суду з протестом «проти незаконних рішень судів України, які ідуть на повідку вищих органів державної виконавчої влади, що реалізовують волю Кремля».

Прикарпатські депутати вимагають від Віктора Януковича зустрічі з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування Західної України, «щоб подати своє бачення розвитку Української національної держави».

Депутати місцевих рад Тернопільської області також висловили протест проти скасування указу Президента України від 20 січня 2010 року про присвоєння Степану Бандері звання Героя України. Вони ухвалили звернення до Президента Януковича. На позачергову сесію сьогодні зібралася міська рада Тернополя, відбулися також загальні збори депутатів Тернопільської обласної ради та інших місцевих рад області.

Вчора таку позачергову сесію провели депутати Львівщини.
XS
SM
MD
LG