Доступність посилання

ТОП новини

У Тунісі прем’єр перебрав владу після втечі президента


Прем’єр-міністр Тунісу Мохамед Ганнуші заявив у п’ятницю ввечері, що перебирає на себе повноваження тимчасового президента після того, як президент Зін ель-Абідін Бен Алі втік із країни.

Як заявив Мохамед Ганнуші у виступі на державному телебаченні, Зін ель-Абідін Бен Алі втік із Тунісу о 4-й дня після масових протестів у столиці країни, місті Тунісі, і сутичок тисяч демонстрантів із поліцією, яка намагалася розігнати їх подразливими газами.

Демонстранти вимагали відставки президента, який пробув при владі вже 23 роки. Той раніше заявляв, що піде в відставку тільки після закінчення його нинішнього терміну 2014 року.

Раніше в п’ятницю Зін ель-Абідін Бен Алі, ще перебуваючи в Тунісі, оголосив, що відправляє уряд у відставку і оголошує надзвичайний стан і комендантський час.

У перебігу акцій протесту, що тривають у країні вже місяць, у сутичках із поліцією загинуло близько 70 людей протягом останнього тижня.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав у п’ятницю всі сторони туніського конфлікту до «стриманості» і до пошуку виходу з кризи через переговори.

Тим часом туроператори евакуюють із країни сотні туристів як запобіжний захід. Туризм є однією з провідних галузей економіки Тунісу.
XS
SM
MD
LG