Доступність посилання

ТОП новини

Керівника дніпропетровського «Тризубу» знайшли у Кривому Розі – активісти


Голова Дніпропетровського осередку ВО «Тризуб» Сергій Борисенко, який зник після допиту в Запорізькому управлінні СБУ, зараз відпущений під підписку про невиїзд і перебуває у Кривому Розі. Про це інформує дніпропетровська громадська організація «ГРАД», яка тримає зв'язок із затриманими та їхніми родинами.

За даними організації, до Кривого Рогу його доправили співробітники запорізького СБУ для проведення слідчих дій.

«ГРАД» також оприлюднив інформацію про інших затриманих у справі щодо руйнування пам’ятника Сталіну: «Пилип Таран орієнтовно перебуває в Орджонікідзевському РВВС міста Запоріжжя, Роман Хмара – в Ленінському, а Василь Лабайчук – у Жовтневому. Слідчий Ленінського райвідділу міліції відмовив матері Романа Хмари в побаченні з сином. Точне місце перебування «тризубівців» важко встановити, оскільки затриманих постійно перевозять із одного місця на інше, від міліції до СБУ».

За інформацією «ГРАДу», переміщення затриманих із місця на місце має на меті «перешкодити реалізації законного права затриманих на захист».

«Тризубівців утримують в дуже поганих умовах і майже не годують. Їх ізольовано від родичів і адвокатів, щоби психологічно зламати. По суті це є формами фізичних і психологічних тортур», – зазначив координатор «ГРАДу» Андрій Денисенко.
XS
SM
MD
LG