Доступність посилання

ТОП новини

«Тризуб» імунітету від арештів не має – голова Івано-Франківської облдержадміністрації


Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк заявив, що «правоохоронні органи чітко спрацювали над арештом озброєних людей під час перебування на території області охороняємих осіб держави – Президента України Віктора Януковича і Голови Верховної Ради Володимира Литвина». Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції.

За словами керівника області, «хто ці люди – на них написано не було», але і «їхня приналежність до «Тризубу» їх би не звільнила від відповідальності, бо вони були зі зброєю». При цьому, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, Михайло Вишиванюк зазначив, що «Тризуб» імунітету від арештів не має».

Як було поінформовано журналістів, затримання проведено після підтвердженої інформації, що у груп, які виїжджали з одного будинку в Галицькому районі, було виявлено зброю. В одному з приміських сіл Івано-Франківська встановлено підозрілу оренду будинку за кілька місяців до цього.

Ці події відбувалися у дні, коли Президент Віктор Янукович перебував на Прикарпатті.

Затримані здебільшого представники інших областей України.

Як сказав Михайло Вишиванюк, «нормальні колядники зі зброєю колядувати на Прикарпаття не приїжджають».

11 січня правоохоронні органи повідомили про затримання на території Івано-Франківщини групи з 9 осіб, які «планували проведення протиправної акції». Більшість з них є членами Всеукраїнського об’єднання «Тризуб» імені Степана Бандери. Повідомлялося про вилучення зброї і про порушення кримінальних справ, пов’язаних із незаконним поводженням із зброєю.
XS
SM
MD
LG