Доступність посилання

ТОП новини

Українському офіцеру висунули звинувачення за правопорушення в Косові


Генеральна прокуратура України висунула звинувачення капітану Збройних сил України, керівникові служби паливно-мастильних матеріалів українського миротворчого контингенту в Косові.

«Встановлено, що в період із жовтня 2008 року до квітня 2009 року, перебуваючи в складі українського миротворчого контингенту в Косові, офіцер, зловживаючи службовим становищем, передав приватній місцевій компанії пальне в кількості понад 1,2 мільйона літрів, загальною вартістю понад 627,5 тисяч євро. Пальне ввозили на територію Косова без сплати відповідних митних платежів для забезпечення миротворчих контингентів KFOR. За вищезазначені дії капітан одержав від представника приватної компанії хабар у розмірі близько 60 тисяч євро», – повідомив відділ зв’язків зі ЗМІ Генпрокуратури України.

Офіцера затримали. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

У вересні минулого року в ЗМІ з’явилася інформація про те, що військовослужбовці українського контингенту KFOR (Kosovo Force) протягом 2006-2009 років здійснювали масштабні махінації з постачанням та продажем палива в Косові.

У Генеральній прокуратурі Україні тоді повідомили, що Головне управління військових прокуратур взяло у провадження кримінальну справу, порушену 5 лютого 2010 року військовою службою правопорядку Збройних сил України за фактом шахрайських дій з паливно-мастильними матеріалами військовими українського миротворчого контингенту в Косові.
XS
SM
MD
LG