Доступність посилання

ТОП новини

Оробець: комітет не розглядав закон про вищу освіту


На засіданні парламентського комітету з питань освіти минулої п’ятниці, де розглядали законопроект про вищу освіту, не було кворуму, тому рішення про проходження цього документа через комітет не може бути чинним. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила голова підкомітету з питань базової освіти комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Леся Оробець.

«Такої ваги документ, з яким мають жити мільйони громадян, – документ про вищу освіту в Україні – має виписуватися ретельно. А коли його ухвалюють на засіданні комітету, на яке прийшли троє з десяти його членів, на якому немає кворуму, без будь-якого обговорення, то це не розгляд закону про вищу освіту», – заявила депутат.

За її словами, ця ситуація зумовлена тим, що Міністерство освіти форсує розгляд законопроекту про вищу освіту.

«Міністр освіти Дмитро Табачник педалює проведення реформи вищої освіти. Якою буде ця реформа, залежить насамперед від парламенту, тобто який документ буде ухвалений. І оскільки Табачник не вирішив за необхідне виносити цей законопроект через Кабмін, він підписав його через депутатів. це пояснює причину такого швидкого проходження документа через комітет», – заявила Оробець.

Депутат також повідомила, що звернулася до голови Верховної Ради та до регламентного комітету з проханням провести службове розслідування цієї ситуації.
XS
SM
MD
LG