Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарський банкір передав WikiLeaks документи свого банку


Колишній банківський працівник зі Швейцарії передав сьогодні організаторові сайту WikiLeaks документи свого колишнього банку, що, за його словами, доводять спроби заможних підприємців і парламентарів уникати податків.

Рудольф Ельмер, колишній працівник швейцарського банку Julius Bär, заявив, що серед власників рахунків, які робити такі спроби, були, зокрема, знаменитості, провідні представники бізнесу і депутати парламентів зі США, Великої Британії і кількох країн Азії.

Джуліан Ассанж, керівник сайту WikiLeaks, на церемонії в Лондоні прийняв ці документи і подякував колишньому банкірові за намагання викрити ймовірні тіньові оборудки в банківському секторі.

За словами Ассанжа, через перевантаження працівників його сайту роботою для публікації близько 250 тисяч американських дипломатичних телеграм ці банківські документи будуть опубліковані після їхньої перевірки лише через кілька тижнів.

Ельмера ж у Швейцарії викликають на післязавтра до суду. Його звинувачують у «незаконному поширенні викрадених банківських даних і інформації про особисті рахунки клієнтів банку».

Як виглядає, це перша судова справа проти людини, яка є інформатором сайту WikiLeaks.

Він раніше признавався, що передав дані про те, як його банк допомагає багатим клієнтам уникати податків, кільком засобам інформації і податковим службам.

Як повідомляли, пізніше частину цієї інформації він уже передавав також сайтові WikiLeaks.
XS
SM
MD
LG