Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає Україну до нових реформ після врегулювання доступу до інформації


Організація з безпеки й співпраці в Європі сподівається, що після ухвалення Верховною Радою закону про доступ до публічної інформації прозорість української влади посилиться. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Дуня Міятович привітала ухвалення парламентом цього закону. «Новий закон повинен збільшити прозорість влади й поліпшити представницьку демократію в Україні», – наголосила вона.

Міятович зауважила, що буде уважно стежити за реалізацією цього закону й готова поділитися практикою інших держав-членів ОБСЄ в цій сфері. Вона також нагадала, що раніше українська влада заявляла про готовність ухвалити й увести в дію ще до кінця 2010 року законодавство про громадське мовлення.

У зв’язку із цим представник ОБСЄ висловила сподівання, що й ці закони будуть ухвалені вже найближчим часом. «Я сподіваюся, що новий закон про службу громадського мовлення буде ухвалений якомога швидше й що незалежні й життєздатні канали громадського мовлення почнуть працювати для всіх груп суспільства, пропонуючи національній аудиторії об’єктивну й всебічну інформацію», – заявила Міятович.

За словами представника ОБСЄ, вона і її співробітники продовжать стежити за розвитком ситуації в Україні в сфері свободи ЗМІ.

13 січня Верховна Рада врегулювала доступ до публічної інформації.
XS
SM
MD
LG