Доступність посилання

ТОП новини

Між Києвом і Токіо планують ввести пряме авіасполучення


Перспективи прямого авіасполучення між Україною та Японією обговорив український Президент Віктор Янукович зі спікером палати представників парламенту Японії Такахіро Йокоміті.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, для нарощування обсягів взаємних поїздок громадян авіаперевізники досягли згоди здійснити влітку цього року 11 прямих чартерних рейсів Токіо-Київ-Токіо. Цей крок сприятиме впровадженню регулярного прямого авіасполучення.

Крім того, Янукович наголосив, що розвиток відносин з Японією належить до пріоритетів зовнішньої політики України. Важливою складовою цих відносин, за його словами, є двосторонні міжпарламентські зв’язки, оскільки контакти між законодавчими органами сприятимуть поглибленню політичного діалогу.

Президент висловив сподівання на підтримку парламенту Японії в питанні укладення відповідної угоди.

Сторони також обговорили перспективи спрощення візового режиму для українців. Україна зацікавлена в поступовій лібералізації візового режиму з Японією для своїх громадян, сказав український Президент, нагадавши, що країна шість років тому ввела безвізовий режим для громадян Японії.

Глава української держави висловив сподівання, що парламент Японії сприятиме запровадженню зустрічних заходів.
XS
SM
MD
LG