Доступність посилання

ТОП новини

МЗС просить Чехію офіційно підтвердити надання притулку Данилишину


Міністерство закордонних справ України передало чеській стороні ноту з проханням офіційно підтвердити надання екс-міністрові економіки України Богдану Данилишину політичного притулку.

«Сьогодні до МЗС України запросили тимчасового повіреного у справах Чехії в Україні. Заступник міністра закордонних справ передав йому ноту української сторони, в якій ми просимо чеську сторону офіційними каналами роз’яснити ситуацію з Данилишиним. Йдеться про надання українській стороні рішення МВС Чехії про надання Данилишину політичного притулку», – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

У відомстві сподіваються, що в контексті дружніх відносин України з Чехією це прохання буде задоволене.

Волошин додав, що для Києва це дуже важливо як для правильної оцінки ситуації, так і в контексті того, що Данилишин – громадянин України.

МЗС також зазначає, що така ситуація не має вплинути на відносини між двома країнами. Водночас у зовнішньополітичному відомстві рішуче спростовують звинувачення у тому, що справа Данилишина має політичний характер.

Данилишин обіймав посаду міністра економіки в уряді Юлії Тимошенко. У серпні минулого року його оголосили у внутрішньодержавний і міжнародний розшук, 19 жовтня затримали на території Чехії за запитом Інтерполу.

Цього місяця Данилишину надали політичний притулок у Чехії. Таке рішення затвердив МВС Чехії, після чого міський суд Праги ухвалив рішення про звільнення українського екс-міністра економіки з-під варти.
XS
SM
MD
LG